back to top

Aktuelne vijesti

Završna press konferencija –

Datum:

Gradonačelnik Nusret Helić, predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Mirsad Helić i tehnički izvođač BOMS-EXPO Nedžad Nuhanović kao i predstavnici Organizacionog odbora obratili su se danas medijima povodom otvorenja 12. Međunarodnog sajma poduzetništva GRAPOS-EXPO koje nas očekuje u srijedu od 11 sati. Konferencija je održana na sajamskom prostoru u hali B koja je popunjena dominantno gračaničkim proizvodnim firmama.

završna press konferencija –

Kako je na današnjoj konferenciji za medije istakao Gradonačelnik Helić, sajam se prostire na oko 18.000 kvadratnih metara, bit će pretežno izložbenog karaktera, pored domaćih izlagača na sajmu će se promovisati i izlagači iz pet država, a najviše izlagača je iz područja metalne industrije, industrije hemije i nemetala, prerade plastike, drvne te građevinske industrije. Tu su i inovativne firme visokih tehnologija, ali i obrti, mali biznisi i dr.

Kroz poslovne forume, sesije – panele predstavit će se projekti „Dijaspora invest“, „Impakt“, Tehnološki centar MSŠ, zelena agenda – energetska tranzicija i dr.

završna press konferencija –

Najavljen je i bogat kulturno-umjetnički program koji će obilovati koncertima, izložbama i predstavama a započet će 20. septembra, koncertom Mahira Mulalića u centru grada.

Svi sadržaji imaju za cilj razvoj i stvaranje novih ideja, kvalitetnu prezentaciju gračaničke privrede a time i novih radnih mjesta te umrežavanje inozemnih i domaćih privrednika.


radiogracanica.ba

Najnovije vijesti