back to top

Aktuelne vijesti

Živinice i Kütahya su postali gradovi pobratimi

Datum:

živinice i kütahya su postali gradovi pobratimi

U turskom gradu Kutahija svečano je potpisan sporazum o bratimljenju Grada Živinice i Grada Kutahija.

Dokument o bratimljenju dva grada potpisali su gradonačelnici Began Muhić i Alim Isik koji su tom prilikom istakli obostrano zadovoljstvo zbog saradnje u narednom periodu.

Sporazum je potpisan s ciljem pokretanja privredne, kulturne, društvene saradnje kao i za poboljšanje razvoja lokalnih zajednica.

živinice i kütahya su postali gradovi pobratimi živinice i kütahya su postali gradovi pobratimi   živinice i kütahya su postali gradovi pobratimi

Gradonačelnik Grada Kutahija izrazio je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom te kazao kako ga raduje buduća saradnja između Grada Kutahija i Grada Živinice, te da će odmah početi da planiraju realizaciju zajedničkih projekata.

Također je iskazao interes za aktivnom saradnjom i konkretnim aktivnostima na kojima će ova dva grada raditi u narednom periodu.

Gradonačelnik Began Muhić sa saradnicima ove sedmice boravi službenoj posjeti republici Turskoj gdje će pored potpisivanja Sporazuma o bratimljenju održati nekoliko izrazito važnih sastanaka gdje izdvajamo sastanake sa Privredmom komorom i predstavnicima Univerziteta Kutahije, predsjednikom Privredne komore Istanbula, predstavnicima Unije općina turskog svijeta (TDBB) i još nekoliko drugih zvaničnih institucija u Turskoj

Prethodni članakPomozimo Himzi Nukiću i njegovoj teško oboljeloj supruzi!
Sljedeći članakOdigrana predstava “Ptica u džepu”

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti