Aktuelne vijesti

Znate li gdje ne smijete parkirati automobil u Tuzli kako ga “pauk” ne bi uklonio?

Datum:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je, na osnovu člana 76. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, dalo saglasnost Javnom komunalnom preduzeću Saobraćaj i komunikacije Tuzla, da obavlja premještanje nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila za koja policijski službenici Uprave policije MUP TK-a odrede da vozilo treba premjestiti iz razloga propisanih navedenim Zakonom.

Naime, Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisano je sljedeće: “Nadležno ovlašteno službeno lice će odrediti da se vozilo premjesti na drugo mjesto ako je zaustavljeno ili parkirano na mjestima iz članova 73. i 74. ovog Zakona (npr. vozilo parkirano u pješačkoj zoni, pješačkom prijelazu, na mjestu rezervisanom za vozila osoba s invaliditetom, na prugama i pružnim prijelazima, tunelima, ulazima u određene objekte i dr.), kao i u svim drugim slučajevima kada je zaustavljeno ili parkirano na mjestu na kojem ugrožava bezbjednost saobraćaja ili ometa normalno odvijanje saobraćaja.

Apelujemo na vozače da poštuju odredbe Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja te da svojim pozitivnim primjerom i odgovornim ponašanjem doprinesu opštem stanju sigurnosti saobraćaja na putevima Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti