back to top

Aktuelne vijesti

Bosansko borilačko prvenstvo 1: Sutra u Tuzli MMA spektakl

Datum:

Sutra će se održati prvi MMA događaj Bosnian Fighting Championship 1 na tuzlanskom Mejdanu. Prvi BFC turnir donosi sjajne borbe za sve ljubitelje MMA. Cilj je promovisanje sporta i domaćih boraca. Organizovana je konferencija za medije, a Ramiz Lupić, organizator BFC-a, izrazio je zadovoljstvo organizacijom turnira.

“Sve je spremno za naš prvi BFC turnir, borci jedva čekaju da se pokažu pred publikom. Nadamo se da će dvorana biti puna i da će budući BFC turniri rasti kako je planirano”, rekao je Lupić.

Preliminarne borbe će se održati tokom dana, a finalne borbe amatera će biti uvod u glavni program koji počinje u 19 sati. U najvažnijoj borbi večeri sastaju se Haris Bošnjaković iz Tuzla Combat Academy i Edin Smajilhodžić iz MMA Fighter Academy Sarajevo. Obojica su optimistični i vjeruju u svoj trijumf.

“Pripreme su bile intenzivne, očekujem pobjedu i jedva čekam meč”, rekao je Bošnjaković. Smajilhodžić je istakao: “Očekujem pobjedu i imam podršku svog tima”.

Na konferenciji je prisustvovao i Milan Kecman, predsjednik MMA Saveza BiH, koji je pohvalio organizaciju BFC-a i najavio moguće turnire do kraja godine.

Za one koji ne mogu prisustvovati događaju, moći će pratiti live prijenos na youtube kanalu. je generalni medijski pokrovitelj turnira.

i Tuzla Combat Academy nastavljaju sa promocijom sporta i razvojem MMA u Tuzli i BiH.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti