back to top

Aktuelne vijesti

CZ TK: Nove poplave napravile veliku štetu na infrastrukturi i objektima |

Datum:

Bujične vode i poplave napravile su veliku materijalnu štetu u opštinama Sapna, Kalesija i u Teočaku, rekao je danas Srni vršilac dužnosti direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla Zoran Jovanović.

Jovanović je istakao da je još na snazi stanje prirodne nesreće u Sapni u kojoj je uništena putna infrastruktura i poplavljeno više stambenih objekata, te poljoprivredno zemljište, dok je voda nosila i automobil.

“Opštini Sapna dostavili smo oko hiljadu vreća sa pijeskom i nepromočive folije da se mogu pripremiti da im voda ne ulazi u kuće”, rekao je Jovanović i dodao da se na licu mjesta upoznao sa razmjerama ove katastrofe.

On je naveo da je u jednom dijelu opštine Kalesija došlo do naglog vodostaja i bujičnih poplava, ali da se voda postepeno povlači i stanje se normalizuje.

Prema njegovim riječima, opštinu Teočak su, tek što se ovo područje oporavilo od nedavnih poplava, ponovo zadesila ogromna količina padavina, prouzrokujući ponovo iste probleme.

“Obaviješteni smo da su u Teočaku završili sanaciju putne infrastrukture, da se može prilaziti naseljima i putovati, ali da su nagle padavine sve vratile nazad”, rekao je Jovanović.

On je dodao da je u Teočaku uzrok poplava bujični potok, koji je usljed obilnih padavina pričinio probleme.

“Sutra imamo sjednicu Operativnog štaba Civilne zaštite na kojoj ćemo donijeti odluku o pomoći ovim opštinama za lične intervencije”, rekao je Jovanović i dodao da će se ponovo ići na procjenu šteta nanesenih ovim padavinama.

Ističući da se ljudi sjete Civilne zaštite kada se dogode problemi, Jovanović je rekao da u svemu ovome ima dosta ljudskog nemara.

(Srna/)


rtv7.ba

Najnovije vijesti