back to top

Aktuelne vijesti

Finalna utakmica Kupa BiH između Nogometašica Radnik Bumeranga i SFK 2000 Sarajevo se igra sutra.

Datum:

Finale Kupa BiH za žene igra se sutra od 17 sati u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici. U finalu će se sastati Radnik Bumerang i SFK 2000 Sarajevo. Trener Radnika Dragan Jevtić je izjavio da je sam plasman u finale Kupa veliki uspjeh za njegovu mladu ekipu. 

– Čast nam je što ćemo igrati u finalu protiv SFK 2000 Sarajevo, naše najjače ekipe. Oni su favoriti, ali mi ćemo se truditi da pokažemo svoje najbolje igre i da steknemo vrijedno iskustvo – izjavio je Jevtić. 

Tim iz Sarajeva, nakon osvajanja titule domaćeg prvenstva, cilja na duplu krunu. Trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem želi da pehar Kupa bude njihov dvadeseti put.

– Ponosni smo što smo ponovo u finalu Kupa BiH i nadamo se osvajanju još jedne titule. Pozivamo sve ljubitelje fudbala da dođu i uživaju u odličnoj utakmici – kazala je Hurem.

Utakmicu će suditi Vesna Miletić (Pale), a pomagat će joj Merima Homarac i Aida Jusufović (obje iz Sarajeva). Delegat utakmice je Nataša Valjić (Banja Luka), a posmatrač suđenja Ivana Vlaić (Sarajevo), saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti