Aktuelne vijesti

Muzej Geološka postavka Pannonica u Tuzli

Muzej Geološka postavka Pannonica predstavlja značajan segment za razvoj...

Gradonačelnik predložio produženje radnog vremena ugostiteljskim objektima – Radio Gračanica

Datum:

Gradonačelnik Grada Gračanica utvrdio je Prijedlog Odluke o radnom vremenu objekata iz oblasti trgovine, ugostiteljstva, turizma, obrtničkih i srodnih djelatnosti na području grada Gračanica te ga uputio na razmatranje Gradskom vijeću.

U cilju poboljšanja uslova noćnog života za mlade u Gračanici, atraktivnije turističke ponude Grada Gračanica, ovom Odlukom je predviđeno da radno vrijeme ugostiteljskih objekata traje do 24:00 sata.

Odlukom je predloženo i tzv. „sezonsko produženje radnog vremena“ kojim se definiše radno vrijeme ugostiteljskih objekata u ljetnom periodu i može trajati od 06:00 do 03:00 sata narednog dana, a u zimskom periodu od 06:00 do 02:00 sata narednog dana.

Gradonačelnik je Odluku Gradskom vijeću uputio u skraćenoj proceduri, uzimajući u obzir početak ljetne sezone i nastupajuće praznike te kako bi se ista mogla početi odmah primjenjivati.

Ugostiteljski objekti će se morati pridržavati odredbi Zakona o zaštiti od buke i Zakona o javnom redu i miru kako bi mogli nesmetano nastaviti obavljati svoju djelatnost.

Pored ove Odluke, Gradonačelnik je Gradskom vijeću uputio i druge Odluke od kojih ističemo Odluku o priznanjima Grada Gračanica, Odluku o javnom redu i miru te Odluku o bezbjednosti saobraćaja na cestama grada Gračanica.

Predložene Odluke, Gradsko vijeće će razmatrati na sjednici koja je planirana za srijedu, 29.03.2023. godine.


radiogracanica.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti