back to top

Aktuelne vijesti

Gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić u posjeti guverneru istanbulske oblasti Gaziosmanpaša

Datum:

Gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić upriličio je uzvratnu posjetu guverneru istanbulske oblasti Gaziosmanpaša İskenderu Yöndenu, a bila je to prilika za još jedan korak ka jačanju veza i saradnje između ove dvije zajednice.

“-Guverner je s oduševljenjem prenio svoje utiske iz Srebrenika, ističući kako je impresioniran programom i svime onime što je priređeno u čast njihove posjete našem gradu. To nam je bila potvrda da je naš trud prepoznat i cijenjen, te da zajednički rad na unapređenju odnosa između naših zajednica donosi plodove.

Na sastanku u Istanbulu fokusirali smo se na produbljivanje saradnje između osnovnoškolaca, nastavnika ali i raznih udruženja građana. Razmatrali smo mogućnosti zajedničkog apliciranja projekata na fondove Ministarstva Republike Turske i međunarodne fondove, te smo istakli važnost zajedničkog nastupa kako bismo ostvarili što veći uspjeh.

Ova posjeta je još jednom potvrdila važnost međunarodne saradnje i otvorila nove perspektive za dalji razvoj našeg Srebrenika. Nastavit ćemo s predanim radom na ostvarivanju zajedničkih ciljeva i jačanju veza između našeg grada i Gaziosmanpaše, te se radujemo budućim susretima i projektima koji će doprinijeti prosperitetu obiju strana”, naveo je gradonačelnik Bjelić.

www.radiosrebrenik.ba

Najnovije vijesti