back to top

Aktuelne vijesti

Granicom Bosne i Hercegovine na biciklu

Datum:

Prije dvanaest dana je grupa od pet biciklista članova biciklističkih klubova “BBK Triton”-Fojnica, “BK Neretva”-Mostar i “BK Mostar”-Mostar, krenula u jednu pomalo neobičnu i izuzetno zahtjevnu biciklističku avanturu.

granicom bosne i hercegovine na biciklu

Projekat “Granicom BiH” je osmišljen prije svega sa ciljem promocije zdravog načina života, promocije bosansko hercegovačkih gradova i područja kojima će učesnici voziti, kao i podizanje svijesti o značaju biciklizma u zaštiti životne sredine i alternativnom načinu prevoza.

U ovoj dvanaestodnevnoj biciklističkoj avanturi učesnici su svojim biciklima vozili putevima uz granicu države Bosne i Hercegovine, iscrtavši na taj način Track ture koja predstavlja samu granicu.

Iako presretni i ponosni na ono što su uradili, ipak donekle i nezadovoljni jer ih je kiša spriječila da u potpunosti ispune svoje ciljeve.

Od dvanaest dana koliko su ukupno proveli u vožnji, kiša ih je konstantno pratila cijelih 9 dana što se u konačnici odrazilo kako na samo uživanje u vožnjama tako i na prikupljanje foto i video materijala.

Montirane video materijale ćete uskoro moći gledati putem City TV.

U ovoj prelijepoj avanturi biciklisti Alma Okić, Adnan Hrgić, Haris Hasić, Namik Mešak i Dario Mihalj, su svojim biciklima prepedalali 1.551 kilometar sa više od 12.000 metara uspona i provedenih 70 sati na biciklu.

Ako se uzme u obzir da su oni biciklisti rekreativci, onda je ovaj njihov podvig vrijedan svaka hvale.

gracanicki.ba

Najnovije vijesti