back to top

Aktuelne vijesti

Hercegovina osvaja Futsal Kup BiH

Datum:

Nakon što su futsaleri Hercegovine slavili pred svojim navijačima u prvom susretu rezultatom 4:3, u revanšu finala Kupa BiH su u gostima pobijedili ekipu Radnika sa visokih 4:0. Tim iz Širokog Brijega je još jednom pokazao svoj kvalitet i razlog zašto se bori za duplu krunu ove sezone.

Nakon sjajnog prvog meča, prošlogodišnji prvak nije bio na željenom nivou, a već u 4. minuti Ivanković je doveo goste u vodstvo. Devet minuta kasnije isti igrač je povećao prednost svog tima, što je bilo i konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku su viđene prilike na obje strane, ali mreže su ostale netaknute sve do samog kraja susreta. Prvo je Ilinković postigao svoj treći gol na utakmici u 34. minuti, a potom je Čavar četiri minute kasnije postavio konačan rezultat.

Ovaj trofej je prvi osvojeni za ekipu Hercegovine u historiji kluba, i sada se nalaze u odličnoj poziciji da osvoje duplu krunu ove sezone. U finalu Premijer lige BiH vode sa 2:0 u seriji protiv Sarajeva, i ukoliko pobijede u narednom susretu u glavnom gradu BiH, potvrdit će svoju apsolutnu dominaciju u bh. futsalu ove sezone.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti