back to top

Aktuelne vijesti

Izbor filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala u Gradačcu

Datum:

Filmovi će se prikazivati u kinu Gradačac u dva termina: u 19 sati i u 21 sat.

U četvrtak, 31. augusta u 19 sati, bit će održana projekcija filma PRIPADANJE Mete Gümürhan, dok će u 21 sat biti prikazan film EKSKURZIJA bosanskohercegovačke rediteljice Une Gunjak. Film EKSKURZIJA je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Locarnu, gdje je osvojio Specijalno priznanje. Film je na 29. Sarajevo Film Festivalu imao gala projekciju u okviru Takmičarskog programa – igrani film izvan konkurencije.

U petak, 1. septembra u 19 sati na programu su dokumentarni filmovi ZAGRLJAJ Miroslava Mandića i VELIKA RAZA Vedada Hodžića i Medine Šehić. U 21 sat slijedi projekcija filma OPALO LIŠĆE finskog reditelja Akija Kaurismäkija. Film OPALO LIŠĆE je svjetsku premijeru imao na ovodišnjem 76. Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je osvojio Nagradu žirija. Na 29. Sarajevo Film Festivalu film je prikazan u okviru programa Open Air.

U subotu,  2. septembra u 19 sati bit će održana projekcija filma KRALJICA PLESA Aurore Gossé, ovogodišnji pobjednik Dječijeg programa 29. Sarajevo Film Festivala. U 21 sat publika će u kinu Gradačac moći pogledati film LUKSEMBURG, LUKSEMBURG Antonia Lukicha.

izbor filmova iz programa 29. sarajevo film festivala u gradačcu

Organizatori programa u Gradačcu su Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“ Gradačac i Obala Art Centar, uz podršku Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Grada Gradačca.

/ Sarajevo Film Festival


radiogradacac.ba

Najnovije vijesti