back to top

Aktuelne vijesti

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 16.10.2023. godine

Datum:

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 16.10.2023. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u Dubravskoj ulici gdje je vozač putničkog motornog vozila usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju na kolovozu izgubio kontrolu nad istim te udario u zaštitnu ogradu u vlasništvu Javnog preduzeća „Direkcija cesta Federacije Bosne i Hercegovine“.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Prvoj ulici. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Evidentirano je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 157 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođene su četiri bebe, dva dječaka i dvije djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na magistralnom putu Semizovac – Olovo – Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti