back to top

Aktuelne vijesti

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 31.01.2024. godine

Datum:

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 31.01.2024. godine

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 109 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo šest prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Vatrogasci našeg grada jučer u 12:20 sati gasili su požar na dimnjaku porodične kuće u naselju Lukavica Donja. Požar je na vrijeme lokaliziran, a potom i u potpunosti ugašen bez veće materijalne štete na stambenom objektu.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno, informacija je iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. U jutarnjim satima, zbog niske temperature, na svim vlažnim lokalitetima moguća je poledica.

Apeluju na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Iz Bihamk-a napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionici Ključ – Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnom putu Čevljanovići – Nišići, a na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti