Aktuelne vijesti

Kantonalno tužilaštvo TK obavlja provjere i istražne radnje u UKC-u Tuzla vezane za zabranu upotrebe uređaja za radioterapiju – Radio Studio D ::: 99,40 i 97,40 FM

Datum:

kantonalno tužilaštvo tk obavlja provjere i istražne radnje u ukc-u tuzla vezane za zabranu upotrebe uređaja za radioterapiju – radio studio d ::: 99,40 i 97,40 fm

Kantonalno tužilaštvo TK obavlja provjere i istražne radnje vezane za zabranu upotrebe uređaja za radioterapiju na ovom odjeljenja UKC-a Tuzla.

Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost je u februaru 2023. godine izdala rješenje o zabrani upotrebe tri aparata za radioterapiju, o čemu su obavijestili Tužilaštvo i ovaj dokument je dio tužilačkog spisa.

Tužilaštvo provjerava da li u činjenju ili nečinjenju odgovornih osoba iz UKC-a Tuzla u vezi sa radioterapijom ima elemenata nekog krivičnog djela.

S tim u vezi, istražitelji MUP-a TK su po nalogu Tužilaštva i naredbi Općinskog suda Tuzla izuzeli kompletnu relevantnu materijalnu dokumentaciju u vezi sa tri uređaja za radioterapiju, te je izdata i naredba za vještačenje spornih uređaja.

Nakon svih obavljenih provjera i istražnih radnji će se donijeti tužilačka odluka u ovom predmetu.


studiod.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti