back to top

Aktuelne vijesti

Nasilnički ponašanje porodičnog nasilnika iz Gradačca ugrožavalo građane i prijetnje samoubistvom

Datum:

Danas je na području Gradačca došlo do incidenta u kojem je 25-godišnji A.U. ugrožavao građane, a u dvorištu kuće prijetio je samoubistvom. Iz kantonalne policije kažu da je riječ o osobi kojoj je izrečeno više zaštitnih mjera zbog nasilja u porodici, a nakon hapšenja je odvezen na psihijatriju.

Policijska stanica Gradačac danas je oko 9:50 sati zaprimila prijavu građana da se u naselju Unkići, nalazi osoba koja navodno ugrožava sigurnost građana.

“Postupajući po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici PS Gradačac su locirali A.U., rođen 1999.godine iz Gradačca u dvorištu porodične kuće, gdje je pronađen i jedan startni pištolj. On je uhapšen te je priveden u službene prostorije PS Gradačac, nakon čega je u pratnji službenika policije prevezen na Kliniku za psihijatriju UKC-a Tuzla”, precizirali su iz Uprave policije MUP-a TK.

Iz kantonalne policije su naveli da se radi o muškarcu kojem je u prethodnom periodu izrečeno više zaštitnih mjera zbog nasilja u porodici.

O današnjem događaju je obaviješten kantonalni tužilac, po čijim uputama policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradačac poduzimaju uviđajne i druge radnje na dokumentovanju događaja i rasvjetljavanju svih okolnosti koje su dovele do istog.

Izvor: ( enovosti.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti