back to top

Aktuelne vijesti

Obilježena 25. godišnjica bratske veze sa gradom San Đorđo In Bosco

Datum:

U ponedjeljak su iz bratskog grada San Đorđo In Bosco, provincije Padova u Gračanicu i Mjesnu zajednicu Škahovica stigli prijatelji, zajedno sa petnaestak volontera, kako bi učvrstili i osnažili bratske veze duge oko 25. godina.

obilježena 25. godišnjica bratske veze sa gradom san đorđo in bosco

Nakon prijema kod gradonačelnika, gosti su obišli Grad Gračanicu, a u popodnevnim satim u Škahovici na Dom kulture postaviti tablu sa imena bratskih sredina, Škahovice i San Đorđo In Bosco. Poslije otkrivanja ploče, pogledali su umjetničke slike izložene u prostoriji MZ Škahovica autorice Izete Nurkić.

obilježena 25. godišnjica bratske veze sa gradom san đorđo in bosco

Stotine volontera iz provincije Padova su počev od 1998. godine, došli na području Gračanice u naselja Doborovci, Pribava, Miričina, Lukavica, Škahovica, gradili škole, obnavaljali u ratu porušene domove kulture, gradili dječija igrališta, širili kulturi i sport i spajali ljude i dvije države BiH i Italiju na svoj način. Istu stvar su radili u naseljima Kakmuž i Petrovo na Ozrenu u RS.

Obzirom da je u ponedjeljak bio dan žalosti u Tuzlanskom kantonu, sportski, kulturni i zabavni dio programa održan je u utorak. Tako su polaznici škole fudbala FK Škahovica odigrali utakmice, žene iz Škahovice su organizovale takmičenje u pravljenju hurmašica, a poslije toga članovi UG IZVOR su organizovali priredbu sa kulturno-umjetničkim djelom.

gracanicki.ba

Najnovije vijesti