Aktuelne vijesti

Muzej Geološka postavka Pannonica u Tuzli

Muzej Geološka postavka Pannonica predstavlja značajan segment za razvoj...

Općinsko vijeće Kalesija u četvrtak razmatra Odluku o pogodnostima investiranja

Datum:

općinsko vijeće kalesija u četvrtak razmatra odluku o pogodnostima investiranja

Predsjedavajući Damir Džafić zakazao je 19. redovnu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija, koja će se održati u četvrtak 23. februara u Sali BKC-a “Alija Izetbegović” u Kalesiji, sa početkom u 14 sati.

Za ovu sjednicu predložen je dnevni red od 10 tačaka. Vijećnici će razmatrati Odluku o imenovanju Komisije za imenovanje Općinskog pravobranioca u Općinskom pravobranilaštvu Kalesija, Odluku o kriterijima i načinu dodjele finansijske pomoći licima na ime uginuća stoke i Odluku o pogodnostima za investiranje na području općine Kalesija za građenje poslovnih i proizvodnih objekata. Pred vijećnicima je Odluka o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje predsjednika i utvrđivanju prijeloga kandidata za imenovanje predsjednika Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija, Plan proljetne sjetve za 2023. godinu i Izvještaj o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku općinskih službi za upravu – općine Kalesija za prošlu godinu. Na dnevnom redu još je Informacija o stanju cesta na području općine Kalesija sa osvrtom na pokazatelje bezbjednosti saobraćaja, stanju u osnovnom i srednjem obrazovanju sa pregledom uspjeha učenika na polugodištu školske 2022/2023. godine i Informacije o boravku rasljenih lica i ostvarenom povratku na području općine Kalesija u 2022. godini.

Dnevni red

  1. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju Općinskog pravobranioca u Općinskom pravobranilištvu Općine Kalesija.
  2. Razmatranje i donošenje  Odluke o imenovanju Komisije za imenovanje Općinskog pravobranioca u Općinskom pravobranilištvu Kalesija.
  3. Razmatranje i donošenje Odluke o kriterijima i načinu dodjele finansijske pomoći licima na ime uginuća stoke.
  4. Razmatranje i donošenje Odluke o pogodnostima za investiranje na području općine Kalesija za građenje poslovnih i proizvodnih objekata.
  5. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje predsjednika i utvrđivanju prijeloga kandidata za imenovanje predsjednika Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.
  6. Razmatranje i donošenje Plana proljetne sjetve za 2023. godinu.
  7. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku općinskih službi za upravu – općine Kalesija za period 01.01.2022. godine do 31.12.2022. godine.
  8. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju cesta na području općine Kalesija sa osvrtom na pokazatelje bezbjednosti saobraćaja.
  9. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju u osnovnom i srednjem obrazovanju sa pregledom uspjeha učenika na polugodištu školske 2022/2023. godine.
  10. Razmatranje i prihvatanje Informacije o boravku rasljenih lica i ostvarnom povratku na području općine Kalesija u 2022. godini.

(NKP.ba)

Previous articleRazvodi brakova i plaćanje alimentacije u BiH: Preko 33% slučajeva problematično (VIDEO)
općinsko vijeće kalesija u četvrtak razmatra odluku o pogodnostima investiranja

www.nkp.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti