back to top

Aktuelne vijesti

Šampionski bolid Formule 1 voziće se u nedjelju na ulicama Sarajeva

Datum:

Red Bull Showrun će se održati u nedjelju (9. juni) u Sarajevu. Na ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine će stići pobjednički Red Bull Racing bolid, uz mnoštvo drugih zabavnih sadržaja, izvještava Anadolu.

Glavni dio programa počinje u 14 sati, s nastupima najvećih zvijezda showa, uključujući legendarnog britanskog F1 vozača Davida Coultharda, koji će voziti RB Racing F1 bolid RB7.

RB Racing F1 bolid RB7 već je stigao u Sarajevo iz Poljske, gdje je obavio još jedno putovanje, u specijalnom kamionu zajedno s pratećom opremom.

Timski rad u RB Racingu rezultirao je moćnim RB7, jednim od najdominantnijih bolida u historiji Formule 1. Ovaj bolid je 2011. godine donio titule u poretku vozača i konstruktora ekipi iz Milton Keynesa, obezbjeđujući im drugu duplu krunu.

Tony Burrows iz tima RB Racing izrazio je oduševljenje Sarajevom i sigurnost da će posjetioci uživati u nedjeljnom događaju na ulicama prijestolnice Bosne i Hercegovine.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta izjavio je da je divno što se ovako veliki događaj održava u Sarajevu.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda dobrodošlicu je poželio timu Red Bull Racinga, ističući da se Sarajevom već danima priča o ovom događaju.

Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS-a, naglasio je važnost ovog događaja za Sarajevo i pozvao građane da u nedjelju dođu u što većem broju.

Sarajevo će biti domaćin jedinstvenog događaja, a centar će biti dionica između Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine/Mašinske škole i Marijinog Dvora u nedjelju.

Ulazi na lokaciju događaja bit će otvoreni u 11 sati, a svi su dobrodošli da posmatraju spektakl besplatno.

Ulaz za posjetioce će biti osiguran na 11 lokacija, a unošenje opasnih predmeta u zonu održavanja je zabranjeno.

Zbog velikog broja posjetilaca, preporučuje se korištenje gradskog i alternativnog prevoza te upotreba parking prostora izvan užeg područja događaja.

Na dan događaja, tramvajski saobraćaj će se odvijati do Čengić Vile i bit će pojačani trolejbuski i autobuski saobraćaj. U nekim ulicama će biti obustava saobraćaja te građani upućeni na alternativne pravce.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti