back to top

Aktuelne vijesti

Sutra počinje sedmi međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki “Rukomet na zrnu soli”

Datum:

7. međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki „Rukomet na zrnu soli“ će se održati u tuzlanskom Mejdanu naredna dva dana. Tuzla će biti centar rukometa, a očekuje se više od 250 gostiju. Učestvovat će 24 ekipe iz BiH i regiona, po 12 u muškoj i ženskoj konkurenciji.

„Očekujemo jednu divnu priču koju gradimo već godinama. Viđet ćemo puno poznatih lica iz svijeta rukometa. Doći će i prijatelji iz novih mjesta da vide kako je u Tuzli i da se druže s nama ovih 2-3 dana, nadamo se da će nas posjećivati i u budućnosti“, rekao je Damir Cipurković iz UG “Veterani Sloboda” Tuzla.

„Turnir je počeo 2016. godine sa 4 ekipe, sada imamo 24 ekipe. Primijetili smo veliki porast veteranskog sporta u proteklih 5-6 godina i mi se uklapamo u to. Pozivamo učesnike iz regiona da dođu, vide ljepote našeg grada i druže se s nama“, istakao je Eldar Kadić iz UG “Veterani Sloboda” Tuzla.

Ovaj tradicionalni turnir prepoznatljiv je ne samo u BiH i regiji, već i u cijeloj Evropi. Organizatori su UG “Veterani Sloboda” Tuzla i veteranke RK “Jedinstvo” iz Tuzle, a svi zainteresovani moći će uživati u mečevima i igrama vrhunskih rukometaša, legendi ovog sporta.

„Hvala veteranima RK Sloboda koji će nam pomoći i omogućiti da uživamo u lijepoj rukometnoj priči, sportskom druženju i tradicionalnom događaju koji se već sedmi put održava u našem gradu. Dobrodošle svim ekipama u grad dobrih ljudi i još boljih domaćina“, istakla je Zalkida Suhi veteranka RK Jedinstvo Tuzla.

Pozivamo sve prave zaljubljenike u ovaj sport da dođu, podrže turnir i uživaju u utakmicama. „Rukomet na zrnu soli“ je prijateljskog karaktera koji promoviše međusobno druženje i povezivanje gradova i država regiona.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti