back to top

Aktuelne vijesti

Tuzlanski učenik Muhamed Numanović predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Olimpijadi iz Fizike – Radio Studio D ::: 99,40 i 97,40 FM

Datum:

tuzlanski učenik muhamed numanović predstavljat će bosnu i hercegovinu na olimpijadi iz fizike – radio studio d ::: 99,40 i 97,40 fm

U subotu 13.5.2023. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu održano je Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola u Bosni i Hercegovini. Takmičilo se 19 učenika iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na BiH Olimpijadi fizičara održanoj 13. 5. 2023. godine na PMF-u u Sarajevu, najbolje rezultate postigli su sljedeći učenici:

1) Dženan Midžić (Gimnazija Bihać, 4. razred);

2) Muhamed Numanović (Richmond Park International Secondary School Tuzla, 2. razred);

3) Elmir Kevilj (Gimnazija “Muhsin Rizvić” Kakanj, 4. razred);

4) Miodrag Ostojić (Tehnička škola “Mihajlo Pupin” Bijeljina, 3. razred);

5) Tarik Mujkić (Gimnazija “Rizah Odžečkić” Zavidovići, 4. razred);

6) Mihailo Bogdanić (Gimnazija Banja Luka, 3. razred);

7) Affan Kaknjo (Prva gimnazija Zenica, 3. razred).

 

Richmond Park Međunarodnu srednju školu Tuzla predstavljao je Muhamed Numanović, učenik drugog razreda, te zauzeo drugo mjesto i ovim sjajnim rezultatom plasirao se na dva prestižna Međunarodna takmičenja i to:

1) 53. Međunarodnu olimpijadu iz fizike koja će se održati od 10. do 17. jula u Japanu.

Učenici Dženan, Muhamed, Elmir, Miodrag i Tarik predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na 53. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike.

2) Muhamed će predstavljati Bosnu i Hercegovinu i Richmond Park Međunarodnu srednju školu Tuzla, na 7. Evropskoj olimpijadi iz fizike koja će se održati od 16. do 20. juna u Njemačkoj (Dženan, Muhamed, Elmir, Mihailo i Affan predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na 7. Evropskoj olimpijadi iz fizike).

Ovo je treći put da Richmond Park Međunarodna srednja škola Tuzla ima svog predstavnika na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike od svog osnivanja.

tuzlanski učenik muhamed numanović predstavljat će bosnu i hercegovinu na olimpijadi iz fizike – radio studio d ::: 99,40 i 97,40 fm tuzlanski učenik muhamed numanović predstavljat će bosnu i hercegovinu na olimpijadi iz fizike – radio studio d ::: 99,40 i 97,40 fm


studiod.ba

Najnovije vijesti