back to top

Aktuelne vijesti

U planu rekonstrukcija magistralnog vrelovoda, projekat vrijedan 80 miliona KM (Video)

Datum:

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, u sastavu ministar energije, rudarstva i industrije, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te ministrica okoliša i turizma,  posjetili su Grad Tuzlu i održali sastanak  sa predstavnicima gradske uprave, te direktorima nekoliko gradskih javnih preduzeća.

Na sastanku je razgovarano je o različitim projektima, s ciljem poboljšanja kvaliteta života građana. Jedan od najvažnijih projekata za Grad Tuzlu je projekat rekonstrukcije vrelovodne mreže. Za ovaj projekat bit će izdvojeno ukupno 80 miliona KM, i radit će se u tri  faze.

Prva faza projekta, čija je vrijednost 20 miliona konvertibilnih maraka, predviđena je za implementaciju u narednoj godini I troškove će zajednički snositi Vlada FBiH, Grad Tuzla i Centralno grijanje Tuzla.

Još jedan od projekata o kojima se razgovaralo je širenje vodovodne mreže na visinske zone. Rekonstrukcija vodovodne mreže je u pripremnoj fazi I podrazumijevat će prvo provedbu idejnih projekata. Ovim bi grad Tuzla 100 posto bio priključen na sistem vodovoda.

Treći projekat o kome se razgovaralo tiče se unapređenja turističke ponude na planini Majevica. Radi se o zajedničkoj saradnji Tuzle i Srebrenika. Za ovaj projekat je započeta projektna dokumentacija I cijena istog će se znati  u narednom periodu. Zahvaljujući zajedničkoj saradnji gradskog i federalnog nivoa vlasti,  uslijedit će realizacija sva tri pomenuta projekta.

enovosti.ba

Najnovije vijesti