back to top

Aktuelne vijesti

(Video) Ekipe Civilne Zaštite I Danas Na Terenu

Datum:

Vremenske neprilike stvorile su velike probleme na području TK. Civilna zaštita Grada Tuzle i danas je na terenu, ekipe obilaze lokacije po prijavama građana.

Do sada je naviše prijava stiglo sa područja sliva rijeke Soline, posebno iz MZ Dokanj i MZ Solina. Prijavljeno je plavljenje dvorišta, pomoćnog objekta u naselju Solina zatim dvorište i pomoćni objekt u naselju Breške te dvorište i kotlovnica u naselju Donja Grabovica.

Također prijavljeno je i plavljenje lokalnih puteva u naseljima Solina, Breške i Donja Grabovica. Pokrenulo se i klizište koje je ugrozilo kuću u Đulabićima, a reaktivirano je jedno manje klizište u ulici Armije BiH 562. Tokom dana, zabilježene su i prijave sa područja MZ Požarnica, a radi se o potonuću dijela puta Požarnica – Vis, urušavanju jednog potpornog zida i oštećenja još dva.

Ekipe Civilne zaštite, u saradnji sa komunalnim preduzećima, danas su radile na čišćenju terena, a veći sanacioni radovi planirani su čim se za to stvore uslovi, najavila je Mirela Uljić, pomoćnik gradonačelnika za Službu Civilne zaštite Grada Tuzle. Podsjećamo, građanima je tokom 24 sata na raspolaganju operativni centar Civilne zaštite Grada Tuzle, sa besplatnim brojem 121 na koji je moguće prijaviti eventualne probleme.

()


enovosti.ba

Najnovije vijesti