back to top

Aktuelne vijesti

(VIDEO) Najaktuelnije vijesti iz Tuzlanskog kantona

Datum:

Ovo su najaktuelnije vijesti iz Tuzlanskog kantona danas….

Danas je odrzan sastanak  Ekonomsko-socijalnog vijeća Tuzlanskog kantona. Zajednički stav predstavnika sindikata, poslodavaca te Vlade Kantona, kao trećeg socijalnog partnera, je da se zvanično pozovu svi relevantni akteri koji imaju ulogu u odlučivanju o Nacrtu Zakona o izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine. Predstavnici ekonomsko- socijalnog vijeća TK pozvali su poslanike Doma naroda da podrže nacrt Zakona i prilikom izjašnjavanja zastupaju interes Tuzlanskog kantona jer je ključno ujedniti snage u borbi za pravedniju raspodjelu javnih Prihoda.

Ministar privrede Tuzlanskog kantona Mevludin Hodžić potpisao je danas ugovore sa korisnicima sredstava koja su dodijeljena u okviru budžetske pozicije “Podrška razvoju kantona” za 2021. godinu. Riječ je o dva programa kojima je obuhvaćena refundacija uplaćenih poreza i doprinosa na plaću i iz plaće zaposlenika za mart ove godine privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona, te sufinansiranje razvojnih projekata finansiranih iz EU i/ili drugih međunarodnih fondova.

Izložba pod nazivom “Osjeti muzej”, prilagođena slijepim i slabovidim osobama, otvorena je danas u Muzeju istočne Bosne Tuzla. Izložba će biti praćena audio vodičem koji je prilagođen slijepim i slabovidim osobama kako bi im omogućili samostalno praćenje izložbe , pa će na taj način slijepe i slabovide osobe dobiti jasniju predstavu o svakom eksponatu: njegovom izgledu, dimenzijama, boji, ukrasima, funkciji, porijeklu i historijskom kontekstu – saopćili su organizatori.

Video pogledajte OVDJE.

Najnovije vijesti