back to top

Aktuelne vijesti

Zerina Vrabac i Ajša Gušić: Nade za medalju na Kipru

Datum:

Zerina Vrabac i Ajša Gušić, članice Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva, predstavljaju mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine na nadolazećem Komen kupu koji će se održati na Kipru od petka do nedjelje.

Zerina Vrabac je potvrdila sjajnu formu pred nastup na Kipru tokom nedavnog Državnog ljetnog prvenstva u Banjaluci, gdje je postavila novi državni rekord u disciplini 200 metara delfin za kadetkinje.

Ona će se također boriti za medalju u istoj disciplini na Kipru, dok će njena klupska i reprezentativna koleginica Ajša Gušić nastupiti u disciplini 200 metara slobodno.

„Nakon uspješnog nastupa na Centralnoevropskom juniorskom prvenstvu prošle godine u Kranju i nizu međunarodnih mitinga u regionu, Komen kup na Kipru predstojećeg vikenda je još jedno važno međunarodno takmičenje za naše dvije plivačice. Njihovi dosadašnji rezultati ih svrstavaju među ozbiljne kandidatkinje za medalju na Kipru”, rekao je trener Plivačkog kluba Sport time, Aldin Avdić.

Bh. boje će također braniti Tajra Hrvačić (Šarks), Emina Čajić (GKVS), Ajna Huremović (GKVS), Vanja Kvočka (Olimp), Đorđe Tadić (22. April) i Uroš Obradović (22. April) na Kipru.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti