Aktuelne vijesti

Živiničani pokazuju interes za rekreativno igranje tenisa

Datum:

živiničani pokazuju interes za rekreativno igranje tenisa

Nakon što je u Gradskom parku urađen teren za basket i novi stadion sa plastičnom travom za djecu, Grad Živinice je krenuo u projekat izgradnje teniskog igrališta.

Projekat je podržala i Tursitička zajednica TK.

Isti je završen prošle godine i dat na upotrebu građanima.

Sudeći prema interesu građana teniski teren je itekako bio potreban.

Svi oni koji imaju želju da se rekreativno bave ovim sportom dobili su priliku da iskoriste tu pogodnost i u svom gradu.

Nakon što je izgrađen teniski teren bilo je potrebno voditi računa da se ovaj prostor sačuva od devastiranja, zato  je i povjeren na upravljanje JP Horizontala Živinice.

živiničani pokazuju interes za rekreativno igranje tenisa živiničani pokazuju interes za rekreativno igranje tenisa

Cijena termina u trajanju od sat vremena iznosi 8 KM, isti se može rezervisati putem broja telefona 061 608-019 (viber, whats up), broj je dostupan 24 h, kaže direktor JP Horizontala Živinice Mahir Rakovac.

„Teniski teren je osvijetljen noću, tako da su uglavnom ti noćni termini u ovom periodu bili popunjeni“, dodaje Rakovac.

„Mi smo zaista uvrstili jedan značajan finansijski iznos u Plan rada jer smo očekivali da će interesovanja za teniski teren biti. Pokrili smo to marketingom putem društvenih mreža. Naša očekivanja su možda bila i veća, ali smo zadovoljni“, kazao nam je između ostalog direktor JP Horizontala.

Grad Živinice iz godine u godinu dobiija izgled koji građani i zaslužuju, velika pažnja se posvećuje svim oblastima života, naročito sportu. Dokaz za to je i ovaj teniski teren kojem su se obradovali svi oni koji vole ovaj sport, pa ko zna, možda baš sa ovog trenea u skorije vrijeme dobijemo tenisera koji će zapažene rezultate.

Merisa Mujčinović Husić

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti