Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

Izabrali su ga uposlenici javnih preduzeća, SDA, Islamska zajednica… – TuzlaInfo.ba

Datum:

Mirnes Ajanović, nezavisni kandidat za gradonačelnika Tuzle, komentarisao je rezultate prijevremenih izbora za gradonačelnika na kojima je, prema nezvaničnim i nepotvršenim rezultatima pobijedio Zijad Lugavić, kandidat SDP-a i Tuzlanske alternative, dok mu je prvi pratilac bio upravo Mirnes Ajanović.

– Dobit ćemo gradonačelnika kojeg nije izabralo niti deset posto biračkog tijela, gradonačelnika kojeg su izabrali uposlenici gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova, gradonačelnika kojeg su birali SDA, Islamska zajednica i onoga što sam imao priliku vidjeti u izbornoj kampanji i mafija, rekao je Mirnes Ajanović večeras jalvjajući se u otvoreni program RTV Slon.

Ajanović je rekao da Lugaviću neće moći čestitati na pobjedi, jer je on kako navodi marioneta bivšeg gradonačelnika, SDP-a, Islamske zajednice i mafije.

-Ja idem dalje, nastavljam sa svim što sam radio. Za više od godinu dana kreću redovni izbori. I tada ću se boriti za Tuzlu, pratiti ću šta rade, kritikovat ću, upozoravat ću. Građani iz nekog razloga danas nisu izašli na izbore, a morat ćemo raditi na tome da postoji obaveza kod građana da obave tu svoju dužnost, kada se već borimo za te građane – rekao je Ajanović.

Prema tvrdnjama Mirnesa Ajanovića, odnio je pobjedu u skoro svim rubnim mjesnim zajednicama.

-Zijad je pobijedio u urabanim mjesnim zajednicama, tamo gdje žive uposlenici gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova i to pokazuje ko je dobio izbore.

Podsjećamo, pravo glasa na prijevremenim izborima za gradonačelnika Tuzle imalo je više od 111 hiljada građana, ali to pravo iskoristilo je nešto više od 25 hiljada građana, ili 23,4 posto./Tuzlainfo/


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti