back to top

Aktuelne vijesti

Minin tim postaje prvak Evrope u fudbalu

Datum:

Novi prvak Evrope u mininogometu postala je reprezentacija Srbije, koja je u finalu Evropskog prvenstva u Sarajevu savladala Rumuniju nakon boljeg izvođenja penala 11:10 (1:1)

Utakmica je bila izuzetno napeta i neizvjesna, a oba tima su pokazala da su zasluženo došli do finala. Srbija je povela u prvom poluvremenu pogotkom Aleksandra Injića u 21. minuti.

Rumunija je uspjela izjednačiti rezultat u 36. minuti golom Balee. Do kraja drugog poluvremena mreže više nisu zatresene, pa je uslijedila serija penala. Reprezentacija Srbije je pokazala veću koncentraciju i na kraju slavila rezultatom 11:10, osvojivši titulu prvaka Evrope.

Srbija je na putu do titule prvo igrala neriješeno protiv Gruzije 2:2, zatim pobijedila Portugal 2:1 i Bugarsku 1:0. U osmini finala su pobijedili Mađarsku 4:1, u četvrtfinalu Belgiju 4:0, dok su u polufinalu bili uvjerljivi protiv Francuske sa 5:0.

Za treće mjesto, Kazahstan je savladao Francusku rezultatom 7:2.

Nacionalna selekcija Bosne i Hercegovine također je imala zapažen nastup na ovom prvenstvu, pobjeđujući Sloveniju i Albaniju, te se plasirala među 8 najboljih reprezentacija Evrope. U osmini finala su savladali Češku, dok su zaustavljeni od Rumunije, kasnijeg finaliste, u četvrtfinalu.

Plasmanom među 8 najboljih ekipa, reprezentacija BiH je osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu u mininogometu.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti