Aktuelne vijesti

Pivara Tuzla širi pozitivnu priču, milionska ulaganja se nastavljaju – Radio Studio D ::: 99,40 i 97,40 FM

Datum:

pivara tuzla širi pozitivnu priču, milionska ulaganja se nastavljaju – radio studio d ::: 99,40 i 97,40 fm

Pivara Tuzla je ostvarila uspjeh u svojoj namjeri da širi pozitivnu priču i kontinuirano investira u proizvodni proces, s ciljem unapređenja ponude i zadržavanja visokog kvaliteta piva, što je bio imperativ od samog osnivanja kompanije.

Investicija u nove, savremene inox tankove, koja je počela u prethodnom periodu, povećat će kapacitet filtriranog piva za 25% i zadovoljiti potrebe tržišta. Kompletna automatizacija tankova filtriranog piva je završena u 2023. godini i danas je službeno puštena u pogon.

Ovo znači da se rad tankova odvija uz pomoć softvera, koji pokreće i završava potrebne operacije u sistemu preuzimanja i predaje filtriranog piva po proizvodnim pogonima uz kompletnu prateću dokumentaciju.

“Automatizacija tankova filtriranog piva  znači da će se rad tankova odvijati uz pomoć softvera, što će osigurati elektronski nadzor nad količinama filtriranog piva, kao i veći stepen kvalitete i stabilnosti gotovog proizvoda. Ispiranje tankova i cjevovoda se sada vrši automatski, smanjujući količinu korištenja lužina koje su se do sada koristile prilikom ispiranja sistema. Nadam se da je ovaj korak potvrda naše opredijeljenosti da budemo društveno odgovorni i ekološki osviješteni.“ – izjavio je Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla.

Investicije u 2022. godini su iznosile 2.3 miliona KM iz vlastitih izvora Pivare Tuzla. Za ovu godinu kompanija planira dodatne investicije u iznosu od 3 miliona KM, a fokus investicija će biti na sistemu za prečišćavanje otpadnih voda.


studiod.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti