Aktuelne vijesti

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

Održano je gradsko takmičenje iz informatike-programiranja – Radio Gračanica

U JU OŠ „Hasan Kikić“ održano je gradsko takmičenje...

Poljoprivredni proizvođači mogu podnijeti zahtjev za novčanu podršku –

Datum:

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači iz Tuzle, koji su zasnovali poljoprivrednu proizvodnju u 2023. godini, da mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje novčane podrške, koja se odobrava iz budžetskih sredstava Grada Tuzle.

Zahtjev za novčanu podršku Grada Tuzle mogu predati fizička lica upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata na području grada Tuzle, te privredna društva i obrti registrovani za poljoprivrednu djelatnost, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata na području grada Tuzle, koji su uredno prijavili planirani obim proizvodnje u 2023. godini.

Izuzetno, zahtjeve za ostvarivanje novčane podrške po osnovu nabavljenih muznih krava i nabavljenih novih plastenika površine 100 m², mogu predati i podnositelji koji nisu upisani u RPG (start-up proizvođači u poljoprivredi), ali su dužni istovremeno sa podnošenjem zahtjeva za novčanu podršku za nabavljeno muzno grlo/plastenik, podnijeti i zahtjev za registraciju poljoprivrednog gazdinstva i prijavu planiranog obima proizvodnje za 2023. godinu.

Sredstva za isplatu novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 2023. godinu osigurana su u Budžetu Grada Tuzle za 2023. godinu.

Zahtjevi za novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta Grada Tuzle podnose se na propisanim obrascima, a mogu se predati direktno putem Pisarnice Grada Tuzle (Šalter sala), svakog radnog dana, u vremenu od 8:00 do 15:00 sati.

Zahtjevi za novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta Grada Tuzle mogu se podnositi sa početkom od 05.06.2023. godine, a krajnji rok za predaju zahtjeva je   05.07.2023. godine.

Obrasci zahtjeva na kojima je navedena dokumentacija koja se obavezno prilaže, te obrasci pratećih izjava, mogu se preuzeti na info pultu u Pisarnici Grada Tuzle ili na web stranici Grada Tuzle u sekciji:  Javni pozivi i oglasi.

Sve potrebne informacije u vezi podnošenja zahtjeva za novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta Grada Tuzle, informacije o vrstama proizvodnje koja će se podržati u 2023. godini, iznosu novčanih podrški za svaku od podržavanih vrsta poljoprivredne proizvodnje, mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, putem  kontakt telefona broj: 035/307 386 ili  035/307 380.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti