Aktuelne vijesti

(VIDEO) Udruženje “Novi horizonti” otvorilo Dijabetološko savjetovalište

Udruženje građana, roditelja I prijatelja djece sa dijabetesom “Novi...

Pošalji posmrtnicu i sjećanje

Pošalji posmrtnicu i obavijesti sve poznanike o vremenu dženaze...

Prezentacija programa stipendiranja studenata ”Turkiye Burslari” 2. februara u Tuzli – .

Datum:

Ured za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Tuzli pozvao je studente da prisustvuju prezentovanju programa stipendiranja Republike Turske pod nazivom Türkiye Bursları koji će se održati dana 02.02.2023. godine u Amfiteatru 2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli od 14.00 do 15.00 sati.

Prezentovanje ovog programa stipendiranja će biti održano od strane Turske ambasade u BiH.

Svi zainteresovani studenti trebaju popuniti registracijski formular putem sljedećeg linka: https://forms.gle/HNnkhNMFUmhPTgiC9

Rok za popunjavanje registracijskog formulara je: srijeda, 01.02.2023. godine.

Prijave na program stipendiranja studenata ”Turkiye Burslari”, koji svake godine provodi Direkcija za dijasporu i srodne zajednice Republike Turkiye (YTB), otvorene su i zainteresirani se mogu prijaviti do 20. februara.

U saopćenju iz YTB-a podsjetili su kako je riječ o projektu stipendiranja koji je pokrenut 1992. godine kao “Veliki studentski projekat”, a koji je otvoren u svijetu 2012. godine kao brend “Turkiye Burslari”. Riječ je o konkursu za dodjelu stipendija za dodiplomske, master i doktorske studije stranim studentima.

Turkiye, u kojoj studiraju studenti iz svih dijelova svijeta, i ove godine kroz program “Turkiye Burslari“, za studente dodiplomskog, diplomskog i doktorskog studija, otvara vrata mladim ljudima iz brojnih zemalja.

Riječ je ujedno i o najopsežnijem svjetskom programu stipendiranja, a ovogodišnji rok za prijave traje do 20. februara. Svi zainteresirani prijave mogu poslati putem internet stranice “https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/”.

“Turkiye Burslari”, koji se izdvaja svojim širokim spektrom mogućnosti za međunarodne studente u odnosu na druge programe stipendiranja, svake godine primaju rekordan broj prijava.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti