Aktuelne vijesti

(VIDEO) Udruženje “Novi horizonti” otvorilo Dijabetološko savjetovalište

Udruženje građana, roditelja I prijatelja djece sa dijabetesom “Novi...

Pošalji posmrtnicu i sjećanje

Pošalji posmrtnicu i obavijesti sve poznanike o vremenu dženaze...

Vlada TK odustala od javno – privatnog partnerstva u rekonstrukcij zgrade “Soda-so” – .

Datum:

Vlada Tuzlanskog kantona danas se upoznala Informacijom o toku pripreme prijedloga projekta javno – privatnog partnerstva „Rekonstrukcija i adaptacija Zgrade Vlade Tuzlanskog kantona“, te, zbog neizvjesne dužine trajanja postupka, odustala od rješavanja pitanja rekonstrukcije i adaptacije poslovne zgrade Vlade Tuzlanskog kantona po ovom principu.

– Zbog navedenog, projekat rekonstrukcije zgrade Soda – So nastaviti će se po klasičnim modelima u vlastitoj režiji, a za nosioca daljih aktivnosti određuje se Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice, navodi se u današnjoj odluci Vlade. Također, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice je zaduženo da u narednih 15 dana sačini i Vladi Tuzlanskog kantona dostavi hodogram aktivnosti za realizaciju projekta rekonstrukcije i adaptacije poslovne zgrade Vlade Tuzlanskog kantona po klasičnom modelu sa nosiocima i rokovima za postupanje – saopšteno je nakon današnje sjednice Vlade TK.

Podsjećamo, u augustu prošle godine, u cilju rekonstrukcije i obnove zgrade poslovne zgrade Vlade Tuzlanskog kantona (zgrada „Soda-So“) u Tuzli, Vlada je odobrila i 350.000,00 KM sa pozicije Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava na ime kupovine građevinskog zemljišta neophodnog za realizaciju projekta rekonstrukcije.

Ukupna vrijednost sanacije zgrade je dva do dva i pol miliona KM prema prvim procjenama. Nakon obnove, zgrada će ponovo služiti kao sjedište Vlade TK i više njenih ministarstva./Tuzlainfo/


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti