Aktuelne vijesti

(VIDEO) Udruženje “Novi horizonti” otvorilo Dijabetološko savjetovalište

Udruženje građana, roditelja I prijatelja djece sa dijabetesom “Novi...

Pošalji posmrtnicu i sjećanje

Pošalji posmrtnicu i obavijesti sve poznanike o vremenu dženaze...

Zbog teške krađe u Mostaru podignuta optužnica protiv trojice Tuzlaka –

Datum:

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a podiglo je optužnicu protiv Adema Žilića (1986.), Nazila Šehića (1980.) i Arifa Beadinija (1972.), sva trojica iz Tuzle, zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili produljeno kazneno djelo “teška krađa”, a koju je 10. ožujka ove godine Općinski sud u Mostaru u cijelosti potvrdio.

Tužiteljstvo je, uz optužnicu, predložilo produljenje mjere pritvora optuženima te je Općinski sud u Mostaru ocijenio kako je prijedlog osnovan i 14. ožujka 2023. godine donio rješenje o produljenju pritvora protiv optuženih jer, kako se navodi, naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, a pritvor može trajati najdulje jednu godinu i šest mjeseci, računajući od dana potvrđivanja optužnice.

Naime, optuženima se optužnicom stavlja na teret da su se 14. veljače 2023. godine oko 23 sata, u Mostaru na adresi Salakovac bb, najprije zajednički i dogovorno, dovezli putničkim motornim vozilom marke Audi A4 u kojem su se nalazili Adem Žilić i Nazil Šehić i putničkim motornim vozilom marke Audi Q 7 kojim je upravljao Arif Beadini u neposrednu blizinu ugostiteljskog objekta “Fast food Olimpijada”, vl. Z. P. i parkirali vozilo u šumu te prišli objektu, a potom su Adem Žilić i Nazil Šehić, uporabom podesnog alata polomili cilindrični uložak brave na ulaznim metalnim vratima, izvršili premetačinu stvari i za sebe prisvojili novac u iznosu od oko 150 maraka, izvjesnu količinu hrane, kao i dva daljinska upravljača za TV.

Nakon toga, otišli su u trgovinu mješovite robe “Leri”, koja se nalazi na adresi Salakovac bb Mostar, vl. A. M. i uporabom podesnog alata otvorili zaštitnu metalnu rešetku koja se nalazila na ulaznim vratima, a zatim i vrata te u unutrašnjosti objekta izvršili premetačinu stvari i pronašli i za sebe prisvojili izvjesnu količinu cigareta marke “Mallboro”, “Drina” i “Rothmans”, novac u iznosu od oko 250 maraka i nešto sitnog novca u eurima, na koji način su sebi pribavili protupravnu imovinsku korist, a oštećenima pričinili štetu.

Sva trojica osumnjičenih su višestruki povratnici u počinjenju kaznenih djela protiv imovine, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva u Mostaru.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti