Aktuelne vijesti

(VIDEO) Udruženje “Novi horizonti” otvorilo Dijabetološko savjetovalište

Udruženje građana, roditelja I prijatelja djece sa dijabetesom “Novi...

Pošalji posmrtnicu i sjećanje

Pošalji posmrtnicu i obavijesti sve poznanike o vremenu dženaze...

Ema Mešković napravila historijski rezultat za BiH – .

Datum:

Početak atletske dvoranske sezone za AK Sloboda -Tehnograd sa najboljim rezultatom svih vremena u BiH Eme Mešković u kategoriji djevojčica, objavili su iz ovog kluba.

Da će i ova godina biti uspješna za AK Sloboda Tehnograd pokazao je nastup njihovih članova na dvoranskom atletskom takmičenju “Otvoreno prvenstvo Beograda” koje je jučer održano u Beogradu.

– Ema Mešković je kategoriji djevojĉica utrku na 400 m istrĉala u vremenu od 59:68 s, što je najbolji rezultat svih vremena u BiH u ovoj kategoriji. Odlukom Evropske atletike i ASBiH zvanični rekordi se vode od kategorije mlaših juniora-ki do seniora-ki, dok će se za kategoriju dječaka i djevojčica vrednovati kao najbolji rezultati u toj kategoriji. Kako god da se zovu Ema Mešković je prva djevojčica u istoriji BiH koja je istrčala 400 m ispod jedne minute u dvorani. Meni lično zvuči jače nego rekord – istakla je Kada Delić Selimović, direktorica AK Sloboda Tehnograd.

U sjeni Eminog najboljeg rezultata i pobjede na 400 m, svoju prvu pobjedu u dvorani u trci na 3000 ostvarila je i Elma Hasanbašić koja je pobijedila sa rezultatom 11:20,67.

Pored Eme i Elme u Beogradu su nastupili i Bakir Musić koji je u kategoriji starijih juniora u trci na 200 m osvojio 6. mjesto i u trci na 400 m 10 mjesto, dok je Rijad Muratović osvojio 7. mjesto u trci na 60 m i osmo mjesto u trci na 200 m./Tuzlainfo/


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti