Aktuelne vijesti

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

Održano je gradsko takmičenje iz informatike-programiranja – Radio Gračanica

U JU OŠ „Hasan Kikić“ održano je gradsko takmičenje...

Na Panonskim jezerima danas je obilježen Svjetski dan zaštite okoliša –

Datum:

Gradonačelnik Zijad Lugavić danas je prisustvovao obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša – centralna ekološko-pedagoška manifestacija na Panonskim jezerima. Organizator događaja bio je Ekološki savez “Eko zeleni” Tuzlanskog kantona. Ovo udruženje već duži niz godina radi na razvoju mira, tolerancije te doprinosi stvaranju kulture očuvanja i zaštite prirode. Također, aktivno se angažiraju u razvoju ekološke svijesti i savjesti građana, ne samo na području Tuzlanskog kantona, već i šire

Gradonačelnik Lugavić, istakao je da Grad Tuzla kontinuirano radi na razvoju ekološke svijesti i svjesti građana, provodeći veliki broj aktivnosti usmjerenih na podizanje svijesti o ekologiji. Kroz saradnju s nevladinim sektorom, Grad nastoji ostvariti šire društveno angažiranje i zajedničke napore za očuvanje prirode i unapređenje kvaliteta života u gradu. Pored toga,  istaknuto je na današnjoj manifestaciji,  odgovornost svakog pojedinca je ključna za produženje životnog vijeka planete Zemlje, a kako bi svi imali još ljepši i kvalitetniji život.

U obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša učestvovala su i djeca JU za predškolski odgoj I obrazovanje “Naše dijete” Tuzla, kao i učenici OŠ “Miladije” iz Tuzle.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti