Aktuelne vijesti

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

Održano je gradsko takmičenje iz informatike-programiranja – Radio Gračanica

U JU OŠ „Hasan Kikić“ održano je gradsko takmičenje...

Na pomolu investicijski projekti Vlade TK i Razvojne banke FBiH –

Datum:

Iskorištavanje potencijala Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine za finansiranje razvojnih projekata u Tuzlanskom kantonu bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića, ministra finansija TK Suada Mustajbašića i pomoćnice ministra privrede za razvoj Erne Kusturice sa direktorom tuzlanske poslovnice Razvojne banke FBiH Semirom Fejzićem.

Ovom prilikom direktor Fejzić je prezentirao kreditne linije koje nudi Razvojna banka i potencijale tih kreditnih linija.

Iako se radi o zanimljivoj ponudi i širokom spektru mogućnosti, premijer Halilagić je iskazao potrebu Kantona za ukupno oko 15 miliona KM, što bi bilo podijeljeno na dva segmenta.

„Mi ćemo razmotriti mogućnosti i utvrditi prioritete. Prije svega imamo potrebu za investicijskim djelovanjem u dva pravca, jedan su kapitalni projekti i infrastrukturne investicije u Kantonu, a drugi projekat bi moga biti usmjeren ka privredi, odnosno podršci razvoju poljoprivrede. Ono što će biti ideja vodilja, to je ekspoze premijera i ciljevi koji su u tom dokumentu precizirani“, kazao je premijer Halilagić ističući da Tuzlanski kanton do sada nije bio korisnik kredita kod Razvojne banke FBiH.

„Kada su u pitanju kapitalne investicije i ta vrsta projekata, mi bismo mogli odmah poslati našu aplikaciju, jer tu već imamo određene prioritete koje smo definirali za ovaj mandatni period. Kada je u pitanju podrška privredi, odnosno poljoprivredi, tu ćemo formirati jedno radno tijelo koje će, uz predstavnike Vlade TK, uključivati i predstavnike privrednika, poljoprivrednika, poslodavaca, obrtnika, te sa njima sagledati potrebe, a u skladu s njima i najbolji kreditni aranžman za ispunjenje tih potreba. Smatramo da je komunikacija sa predstavnicima privrede, poljoprivrede i uopšte korisnicima te linije, najbolji način da kvalitetno odgovorimo na njihove potrebe“, zaključio je premijer Halilagić.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti