Aktuelne vijesti

(VIDEO) Udruženje “Novi horizonti” otvorilo Dijabetološko savjetovalište

Udruženje građana, roditelja I prijatelja djece sa dijabetesom “Novi...

Pošalji posmrtnicu i sjećanje

Pošalji posmrtnicu i obavijesti sve poznanike o vremenu dženaze...

Održana obuka i simulacija vježbe spašavanja – .

Datum:

Grad Tuzla u saradnji sa Centrom za socijalni rad provodi projekat “Razvoj socijalnog poduzetništva i integrisanog vođenja slučaja, unapređenje rada i djelovanja Centra u kriznim situacijama na području Grada Tuzle”.

U okviru navedenog projekta danas je održana jednodnevna obuka i simulacija vježbe spašavanja u zgradi Centra za socijalni rad Tuzla, koju je pratio i vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić.

“Danas pratimo vježbu specijalne mješovite jedinice štaba Civilne zaštite grada Tuzle, gdje smo prisustvovali evakuaciji uposlenika JU Centar za socijalni rad. Ovaj događaj je veoma značajan jer smo imali pokaznu vježbu u spremnosti naše jedinice u ovakvim situacijama. Sa druge strane vježba je značajna jer  smo kroz iskustvo i praksu dali dodatnu edukaciju uposlenim JU Centra za socijalni rad, kako postupati u neželjenim i nepredviđenim situacijama, u ovom slučaju je to bio požar. Ovakve vježbe trebamo često praktikovati, kako u javnim tako i u drugim društvenim objektima, posebno u školama, – istakao je dr.sc. Lugavić i dodao:

Mislim da je veoma značajno da barem jednom godišnje, osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove realizuju ovakve vježbe kako bi bili uvježbani, kako postupiti u slučaju požara, zemljotresa ili neke druge nepogode koja nas može zadesiti. Na takav način sigurno možemo spasiti veći broj života i smanjiti broj unesrećenih, ukoliko bi došlo do neželjenog događaja. Pokazali smo spremnost i opremljenost naše specijalne mješovite jedinice štaba Civilne zaštite. Iz godine u godinu sve više smo opremljeni i uvježbani i spremni smo pružiti svu potrebnu pomoć našim sugrađanima, što je veoma značajno za sigurnost građana i imovine”, .


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti