Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

Pokrivena su sva biračka mjesta u Tuzli, spriječit ćemo pokušaje krađe glasova – .

Datum:

Mirnes Ajanović, kandidat za Gradonačelnika Tuzle, predao je Lokalnoj izbornoj komisiji Tuzla liste za članove biračkih odbora na svim biračkim mjestima u Tuzli u cilju sprječavanja izbornih prevara i krađe glasova tokom provođenja prijevremenih izbora 5. 2. 2023. godine, istaknuto je na današnjoj press konferenciji ovog kandidata.

– Ukupno je predato 134 člana biračkih odbora čime su pokrivena sva biračka mjesta u Tuzli, a što je značajno jer je na taj način moguće nadzirati rad ostalih članova biračkih odbora predloženih od strane drugih kandidata i što će spriječiti bilo kakve eventualne pokušaje krađe glasova ili obavljanje drugih izbornih neregularnosti – istakao je Ajanović.

Članovi biračkih odbora koje je predložio Mirnes Ajanović vršiće provjeru regularnosti prilikom obavljanja procesa glasanja, insistirajući na pravilnoj provjeri svakog lica koje pristupi glasanju, ali posebna pažnja će se posvetiti i nadziraju te pravilnom vođenju procesa prebrojavanja glasačkih listića i unosa podataka u centralnu bazu Gradske izborne komisije Tuzla i Glavnog centra za brojanje CIK BiH, za šta će također biti postavljeni posmatrači.

– Predstavnicima medija i javnosti danas je predstavljena i nezavisna web platforma za kontrolu izbora koja će se koristiti za vrijeme predstojećih  izbora, a koja će omogućiti prijavu izlaznosti i rezultata glasanja za sve kandidate i njihovu javnu objavu na www.mirnes.ba odmah nakon završenog procesa prebrojavanja glasova na biračkim mjestima, a sve kako bi se spriječilo manipulisanje glasačkim listićima u transportu ili na drugim mjestima nakon prvobitnog prebrojavanja glasačkih listića – naveli su iz press tima Mirnesa Ajanovića.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti